Scratchconcerten

Achtergrond.
In Europa bestaan op veel plaatsen grote tradities op het gebied van SCRATCH-concerten. Mensen hebben belangstelling voor het zingen in koorverband, begeleid door professionele musici, zonder dat ze lid willen worden van een vast koor. Ook de vele repetities zijn vaak niet haalbaar. De SCRATCH-formule met een repetitie en uitvoering op één dag blijkt voor deze zangers een uitkomst.
Dordrecht kent deze SCRATCH-formule sinds 2006. De Stichting Dordtissimo is in het leven geroepen, om deze behoefte duurzaam in te vullen.

Uitvoeringen Scratch-concert
Na inschrijving door de deelnemers studeert ieder voor zich het uit te voeren muziekstuk thuis in m.b.v. een zelf aangeschafte oefen-CD en partituur. Op de dag van de uitvoering komen alle zangers ‘s ochtends om 09.00 uur bijeen in de Wilhelminakerk om al repeterend gezamenlijk tot een harmonieus koor te komen. Vroeg in de middag komt hier het orkest met de solisten bij voor een generale repetitie. s’ Avonds is dan op dezelfde locatie om 19.30 uur de uitvoering voor het publiek.

Inschrijven
U kunt zich via het formulier (hieronder) opgeven als nieuwe deelnemer. Hebt u al eerder meegezongen met Dordtissimo, dan is dat niet nodig. De kosten bedragen € 45,00. Deze bijdrage moet u overmaken op rekening NL69 INGB 0000 9339 55 van Dordtissimo o.v.v. de naam deelnemer + stemsoort (voorbeeld: Jan Jansen + bas). Na uw betaling bent u pas echt ingeschreven. Eén keer per maand verzorgen wij een mailing naar (nieuwe) deelnemers. U krijgt dus geen aparte ontvangstbevestiging. Uw rekeningafschrift is het bewijs van betaling en dus deelname.

U krijgt voor uw bijdrage professionele ondersteuning, liefdevolle verzorging, een heerlijke lunch, doorlopend thee en/of koffie, een dag vol zangplezier, een onvergetelijke avonduitvoering en de bewondering van uw eigen publiek.

Voor meer informatie over deze scratch-formule kunt u contact opnemen met Bert Braanker

Onze annuleringsregeling vindt u hier.

Opgaveformulier nieuwe zanger Dordtissimo

2 reacties

 1. Beantwoorden
  Corry Kouwenhoven 15 maart 2022

  Goedemiddag, ik wil graag meedoen met de Matthäus scratch, maar begrijp niet goed wat de kosten zijn. Ik doe voor het eerst in Dordrecht mee. Door een kennis, die vaker in Dordrecht meedoet, ben ik gevraagd om.mee te doen.
  Zijn de kosten nu voir mij €45.00 + €15.00 of meer voor Oekraïne?

  Met vriendelijke Groet,
  Corry

 2. Beantwoorden
  dordtissimo 16 maart 2022

  Hoi Corry,

  Ik begrijp jouw verwarring. Op de pagina waar je vandaan kwam heb ik inmiddels een uitleg geplaatst dat de deelnemersbijdrage voor de benefiet-dag slechts €15 bedraagt plus eventueel jouw extraatje.
  Op deze pagina staan de generieke uitleg hoe je normaliter mee kan doen aan onze scratchdagen, met het reguliere tarief.

  Groet,

  bert

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.