Scratch-events in Dordrecht

Bij ons kun je voor één dag deelnemen aan een geweldig evenement, zonder wekenlange repetities.En we maken van elk scratch-event een feest: we repeteren gedurende één dag en ’s avonds klinken we samen op het podium. ‘Effe lekker knallen’, noemen we dat.De formule van een scratch-event is dat er eerst met amateurzangers gestudeerd wordt op de koorwerken. Iedere deelnemer heeft de muziek vooraf thuis al bekeken. Daarna komen orkestleden en solisten erbij en volgt de generale repetitie. Vervolgens is de uitvoering voor toegestroomd publiek. De meeste scratch-events vallen op één dag, maar soms valt het studiewerk op de dag voor het concert, bijvoorbeeld bij een uitvoering op zondagmorgen.

Of je nu een doorgewinterde zanger bent of gewoon eens wilt uitproberen, je bent van harte welkom.Doe mee aan een dag vol muziek en plezier in Dordrecht!

Er is jaarlijks een grote scratch, meestal in het voorjaar.

Daarnaast organiseren we kleinere events in een wat intiemere setting, bijvoorbeeld rondom een cantate of een speciaal moment in het jaar.

Events 2024

Lukas Passion

Zaterdag 2 maart 2024 Wilhelminakerk, Dordrecht Dirigent: Danny Nooteboom

Anne Frank Concert

Zaterdag 4 mei 2024 Trinitatiskapel, Dordrecht Dirigent: Ries van der Zouwen

Allerzielen: Bach-cantate

Zaterdag 2 november Trinitatiskapel, Dordrecht Dirigent: Ries van der Zouwen

"Wij zijn dé plek in Dordrecht voor zowel beginnende als doorgewinterde zangers. Kom langs en zing mee tijdens onze waanzinnige concerten! ."